TELC nyelvvizsga

VÁLTOZÁS!!! VÁLTOZÁS!!! VÁLTOZÁS!!!

Alapvető infók az ingyenes nyelvvizsgáról

– Az ingyenes nyelvvizsgáról szóló rendelet 2018. január 1-től lép életbe. 35 év alattiaknak szól, és az első nyelvvizsgáról van szó.  Konkrétan: komplex középfokú (B2) nyelvvizsga vagy az ezzel egyenértékű emelt szintű idegen nyelvű érettségi vagy a komplex felsőfokú (C1) nyelvvizsga után kapod vissza a pénzedet. A pénzedhez az Új Nemzedék Központ közreműködésével juthatsz hozzá.

Ingyenes nyelvvizsga tájékoztató

Tisztelt Nyelvvizsgázók!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2016. november 1-jével változott az angol/német B1 és B2 szintű nyelvvizsga írásbeli része! Ennek megfelelően az íráskészséget mérő feladatnál 2 db levelet kell megírnia a vizsgázónak, 1 db kötelező (a korábbiaktól eltérően NEM választható) hivatalos levelet maximális 45 pontért, illetve 1 db kötelező baráti levelet (ÚJDONSÁG) maximális 30 pontért. A vizsgarész 60 perc és 40% elérése az alsó érték!

2018 vizsgaidőpontok:

Intézményünkben angol/német A2, B1, B2, C1 szinteken vizsgázhat.

  • 2018. január 14.
  • 2018. február 24.
  • 2018. április 14.
  • 2018. május 26.
  • 2018. október 6.
  • 2018. november 17.

A vizsgát kellő számú jelentkező (20 fő fölött) van lehetőségünk megszervezni. Kevés jelentkező esetén a vizsgázó szegedi vizsgahelyen tud vizsgázni.

VIZSGÁZNI CSAK 2 DB ÉRVÉNYES, FÉNYKÉPES SZEMÉLYI AZONOSSÁGOT IGAZOLÓ DOKUMENTUMMAL LEHET (SZEMÉLYIGAZOLVÁNY, ÚTLEVÉL, VAGY ÚJ TÍPUSÚ JOGOSÍTVÁNY), DIÁKIGAZOLVÁNYT NEM TUDUNK ELFOGADNI, CSAK MÁSODLAGOS OKIRATKÉNT!

További információ: www.telc.hu

Vizsga információ

Jelentkezés módja:

  1. papír alapú jelentkezési lappal és csekkel, ami átvehető a HMG portáján. A jelentkezési lapot és a csekk másolatát kell bedobni a porta mellett jobbról található postaládába!
  2. online jelentkezés banki átutalással.

AZ 1. ÉS A 2. JELENTKEZÉSI MÓD NEM VARIÁLHATÓ ÖSSZE!

Vagy papír formájú a jelentkezés és csekken fizetnek, vagy online jelentkezik, de akkor banki átutalással történjen a befizetés!

Bizonyítványok átvétele:

A bizonyítványok átvehetők Mihály Gergely tanár úrnál, MINDEN ESETBEN ELŐZETES E-MAIL EGYEZTETÉS UTÁN!!! Elérhetőség: angertea[kukac]gmail.com

Vizsgaszervezők:

Harkainé Drahota-Szabó Barbara – Elérhetőség: barbi1980[kukac]freemail.hu